Culturele Revolutie 2.0: China's strijd tegen de vervrouwelijking van mannen


Culturele Revolutie 2.0: China's strijd tegen de vervrouwelijking van mannen

Alexander Markovics

Wanneer we naar de jeugd in Duitsland en Europa kijken, zien we veel verontrustende ontwikkelingen: De vervrouwelijking van mannen is alomtegenwoordig, zogenaamde "popsterren" rukken op om individuele rolmodellen voor adolescenten te worden. Steeds meer jongeren verliezen zich in de virtuele werelden van videospelletjes, geïnspireerd door de droom om een "e-sport"-ster of een beroemde youtuber te worden en zo grof geld te verdienen. Deze materialistische levensstijl is de realiteit van steeds meer jongeren - als de westerse media en politici hun zin krijgen, is zij zelfs zonder alternatief en onderdeel van een "gezonde individuele ontwikkeling". 

Maar China bewijst dat er ook hier een alternatief is. Nadat de communistische partij daar de techgigant Ali Baba (wiens status in de Volksrepubliek vergelijkbaar is met die van Google in het Westen) aan de leiband heeft gelegd, volgt de volgende fase in de Culturele Revolutie 2.0: president Xi Jinping roept op tot nationale verjonging. Een doorn in het oog van de communistische leiders is de invloed van een gedegenereerde popcultuur uit Japan en Zuid-Korea, waarin vooral slonzige en verwijfde mannen als rolmodel worden gepropageerd. Deze moeten nu van de televisie worden geweerd, evenals de cultus van "vulgaire internetberoemdheden" (vergelijkbaar met de Duitse blogger Rezo). 

Tegelijkertijd maakt de partij een einde aan de videospelletjesindustrie en staat zij toe dat jongeren onder de 18 slechts 3 uur per week gokken. Naast het censureren van onpatriottische inhoud, is dit een poging om het welig tierende fenomeen van videospelletjesverslaving tegen te gaan. Tegenover een steeds toenemende dreiging vanuit het Westen - onlangs nog hebben de VS, Australië en Groot-Brittannië de dreiging versterkt door de oprichting van de militaire alliantie AUKUS - rekent Peking op versterking van de eigen cultuur in deze hybride oorlog, die ook steeds meer via het internet en de popcultuur wordt gevoerd. 


In plaats van de decadente gendermanie moet de "traditionele Chinese, revolutionaire en progressieve socialistische cultuur" van het land worden bevorderd. Peking heeft dus de waarschuwing uit Rusland begrepen, waar onder meer de analist Leonid Savin de aandacht vestigde op dit verschijnsel, dat de oorlog tegen de vrije volkeren van deze wereld ook wordt gevoerd via de media, waartoe ook het internet en videospelletjes behoren. Bijgevolg wil China zijn jeugd beschermen tegen schadelijke invloeden uit het Westen, niet omdat het zijn volkeren tot slaaf wil maken, maar omdat het Rijk van het Midden heeft ingezien dat zijn eigen soevereiniteit niet kan worden verdedigd met gefeminiseerde watjes, materialisten die alleen gefixeerd zijn op hun eigen banksaldo, narcisten op zoek naar roem en homoseksuelen. 

Daartoe is het van essentieel belang de westerse "popcultuur" waar mogelijk te bestrijden, en dit kan het beste gebeuren door de eigen cultuur en tradities te bevorderen en te herontdekken. Zij die hun eigen traditie inroepen in de strijd tegen het globalisme kunnen winnen. Maar wie vertrouwt op de cultuur van globalisering, gaat ten onder.

Kommentare